Naturell Lactifer o suplement diety z czystym składem, zawierający laktoferynę wzbogacony o liposomalną witaminę C oraz inulinę do stosowania w celu zwiększenia przyswajania żelaza oraz wspomagania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
Laktoferyna - w produkcie zastosowano surowiec, w którym laktoferyna bydlęca stanowi 95% białka. Laktoferyna jest produkowana metodą liofilizacji, wysycona jonami żelaza. Laktoferyna bydlęca wyróżnia się wysokim stopniem podobieństwa do laktoferyny ludzkiej.
Liposomalna witamina C zamknięta w liposomach, dzięki czemu nie podrażnia żołądka oraz charakteryzuje się lepszą biodostępnością i stabilnością niż tradycyjna witamina C. Unikatowa, liposomalna forma witaminy C umożliwia transport celowany, który zapewnia łatwą penetrację witaminy C do komórek.
Inulina to naturalny prebiotyk. Stanowi materiał odżywczy dla bakterii probiotycznych naturalnie występujących w jelicie.
Laktoferyna:
- laktoferyna to białko, które jest naturalnie wytwarzane przez organizm przez komórki nabłonkowe o funkcji wydzielniczej oraz neutrofile (komórki układu odpornościowego)
- laktoferyna występuję w największym stężeniu w siarze, która jest pierwszym mlekiem produkowanym przez matkę po porodzie (7 mg/ml) oraz ludzkim mleku (3 mg/ml). Można je również spotkać w wydzielinach ustrojowych, takich jak: ślina, łzy, pot, płyn rdzeniowo-mózgowy, oraz w wydzielinach dróg oddechowych
- laktoferyna to białko z rodziny transferryn, które ma silną i odwracalną zdolność wiązania jonów żelaza
Witamina C:
- zwiększa przyswajanie żelaza
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
- pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
- przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
- pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
| Zawartość w 1 kapsułce | Zawartość w 2 kapsułkach | Zawartość w 4 kapsułkach |
Laktoferyna | 100 mg | 200 mg | 400 mg |
Witamina C | 40 mg (50% RWS*) | 80 mg (100% RWS*) | 160 mg (200% RWS*) |
Inulina | 55 mg | 110 mg | 220 mg |
* procent realizacji referencyjnych wartości spożycia
Składniki: laktoferyna z mleka krowiego; żelatyna; witamina C (kwas L-askorbinowy); inulina.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek składnik preparatu.
Preparat może być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Sposób użycia: Kapsułkę można połknąć lub jej zawartość wysypać i rozpuścić w niewielkiej ilości płynu (wody lub mleka, jogurtu, kefiru, innego płynu) o temperaturze poniżej 37°C. Dobrze wymieszać. Laktoferyna ulega denaturacji, dlatego nie należy dodawać jej do gorącego płynu. Rekomendowany okres suplementacji: 3 miesiące.
Dzieci: 1 kapsułka na dobę.
Dorośli: 2-4 kapsułki na dobę.
Zespół Mojaapteka.pl dokłada wszelkich starań, aby opisy, zdjęcia oraz inne dane dotyczące produktów były zgodne ze stanem faktycznym. Wszystkie informacje pochodzą od producentów i staramy się je na bieżąco aktualizować. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy o informację na kontakt@mojaapteka.pl.